Systuga

Den senaste tiden har jag tagit upp det här med att sy igen! Det är så rogivande att sitta vid symaskinen. Tills den börjar krångla förstås 😉 Det finns så otroligt mycket man kan göra med tyger. Ett enkelt sätt att förnya hemma utan att behöva investera i alltför mycket nytt. Även vid homestyling inför försäljning är tyger ett bra knep att ta till. Det bästa är när man hittar någon fin gammal tygbit som går att återanvända eller ekologiskt tyg.

Mina senaste projekt har båda varit utemöbler.

img_5396
Foto: Linda Eriksson, inreko

 

Solstolarna är nog från 80-talet och hade ett gammalt slitet vit/rött randigt tyg. Jag sandpapprade och oljade in dem. För att bevara stilen fick det bli randigt tyg igen men istället grönvitt och till det sydde jag en liten dyna att ha bakom huvudet när man ligger och läser. Perfekt att bära med sig till parken om man inte har en egen gård att sola på!

 

img_5556
Foto: Linda Eriksson, inreko

 

Jag har även sytt nytt kuddtyg till utemöblerna på torpet som jag fyndat på en loppis tidigare. Det gamla tyget hade börjat gå sönder så det var i grevens tid. Det blev ett slitstarkt tyg som passade bra i färg och stil på torpet. Vi får hoppas på några soliga dagar till i höst nu bara…

Ha en skön helg mina nyfunna bloggvänner. Jag ska färdigställa ett annat projekt som jag delar med mig av nästa vecka! /Linda