Askur&Embla

Jag har en kompis som heter Petra. Petra är en miljömedveten eldsjäl! Tillsammans med sin man Palli från Island driver hon företaget Askur&Embla som säljer ekologiska säng,- och barntillbehör på Åland.

Idén bakom Askur & Embla är en ekologisk och giftfri vardag. Kemikalier och gifter bör åtminstone elimineras i det rum i vilket vi spenderar så många timmar i dygnet – sovrummet, och för de allra känsligaste av oss- barnen.

Sleep Line 4, quiltad dräll,askurochembla.ax

Själv sover jag i en gammal hästens säng som var min första egna stora investering här i livet. Jag var 12 år och var till möbelbutiken med min mamma då jag fick syn på sängen. Den var 1,60 bred och grå vit rutig för att inte tala om skön. Den skulle jag ha! Mamma försökte få mig att avstå och gubben i möbelbutiken hade aldrig varit med om en så ung storkund. Men jag var väldigt envis som barn(och kanske är jag det fortfarande). Alla mina pengar i sparboken gick åt till köpet. Och än i denna dag sover jag i sängen. Den är nog inte helt ekologisk men nära på och dessutom har kanske en del gifter försvunnit med åren. Så här sover jag vidare men nästa gång det blir en ny säng blir det en ekologisk sådan!

ese_2321
Foto: Linda Eriksson, inreko

God natt! /Linda