Tapetdjungeln

I veckan har jag tapetserat uppe på vinden på torpet. Jag hittade några gamla tapetrullar som bara låg och skräpade som fick komma upp på väggen istället! Här är en bild när jag fått upp den första våden.

img_5855
Foto: Linda Eriksson, inreko

Det här med tapetval är ju en djungel men tänk så här! Hur ser rummet ut i övrigt? Har du mycket olika saker i olika stilar kanske det passar sig bättre med en stilren och ljusare tapet. Vill du däremot komplettera det annars rätt så sterila rummet med en färgklick tänk tvärtom. Eller så väljer du någon gemensam nämnare i rummets färger, t.ex kulörtonslika färger. Det visar att färgerna hör ihop och ger ett harmoniskt intryck. Har du inrett rummet i en enhetlig stil kan du välja en tapet som förstärker stilen ytterligare.

linen_5566_linen_shadow_blue_koll_1
Foto: borastapeter.se

Plocka gärna upp någon färg från tapeten i textilier såsom kuddar eller gardin. Boråstapeter har en kollektion som heter Linen med mycket fina tapeter.

linen_5660_linen_dove_grey_koll_2
Foto: borastapeter.se

Vill man ha ett ekologiskt alternativ tycker jag att Ecowallpapers crayon serie är väldigt snarlik boråstapeten.

Det finns mycket annat man kan tapetsera än bara väggarna om man låter kreativiteten flöda lite.. De tråkiga garderobsdörrarna blir genast mycket finare med en tapet eller varför inte tapetsera en möbel eller hyllan i köket. Själv har jag tapet i min garderob!

ese_2314
Foto: Linda Eriksson, inreko

Ha en fin dag! /Linda