Flytta till Mariehamn?

Jag var på visning av en lägenhet igår. Det är inte ofta det säljs lägenheter i de äldre fina trähusen i Mariehamn så man måste passa på att titta in när det väl händer! Nu bor vi ju redan i ett av dem och så har jag ju torpet också så vi är nöjda i nuläget även om den var fin.

Lägenheten hade högt i tak (2,8m) vilket jag tycker är alltför ovanligt här i stan om man jämför med till exempel lägenheter i Stockholm. I delar av lägenheten hade trägolvet bevarats och vad är väl härligare än ett äkta gammalt trägolv. Troligtvis finns det kvar under parketten som lagts i andra rum när man inte förstod sig på dåtidens charm..

korridor_large
Foto: fk.ax

De vackra äldre fönstren bidrar till husets charmiga intryck och ger ett generöst ljusinsläpp. Det finaste av dem alla är detta ovanför huvudentrén!

entre_2_hemsida
Foto: fk.ax

En av de bästa detaljerna i lägenheten är spegeldörrarna! På fler ställen är det dubbeldörrar vilket är otroligt vackert. Platsbyggda garderober är både praktiskt och mysigt. Och så vattenburna element som är så mycket finare än de senare elektriska.

ostra_rummet_large
Foto: fk.ax

I köket fanns delar av originalinredningen kvar. Skulle jag flytta in skulle jag bevara denna och ta bort de senare tillförda överskåpen. Planlösningen var lite speciell men väldigt tidsenlig med en serveringsgång vid köket som dock kunde byggas om för att istället göra det lilla badrummet större. Jag är egentligen emot att man ändrar för mycket i planlösningen av äldre hus men i vissa fall kan det behövas någon småjustering.

kok_1_large
Foto: fk.ax

Vi tittade runt i huset som gav lite av ett Villa Villerkulla intryck med smala gångar, trappor och gamla dörrar upp på vind och ner i källaren som bägge var rymliga.

Till bakgården hittar man ut genom ingången på baksidan för att avnjuta en kopp kaffe eller två under sommarhalvåret i den egna lilla trädgården.

entre_hemsida_0
Foto: fk.ax

Lite restaurering och detta kan bli ett riktigt fint hem i centrala Mariehamn med allt du behöver runt knuten!

Här kan ni läsa mer om objektet: fk.ax

/Linda