Sista minuten

Vi ska ordna nyårsmiddag ikväll. Det blir en hummersoppa med hembakad baguette till förrätt, oxfile med hasselbackspotatis, bearnaisesås och tillbehör till varmrätt. Till efterrätt avrundar vi med en irish coffe!

p1040566

Igår kväll dukade jag bordet och jag tänkte ge er några sista minuten tips! Dukningen är ju nämligen en viktig del av nyårsfirandet för att få till den där festliga känslan!

Börja med att ta fram den där finaste duken ni har. Jag har en vit bas och valde därför en duk i vitt linne.

Ta in naturen! För att ytterligare betona den naturliga känslan valde jag att knyta ihop servetterna med hampasnöre. Enkelt och fint.

p1040551

Man kan nog återanvända mycket från julen men ta gärna bort de röda detaljerna. Vitt, grönt och mässing eller silver fungerar fint. Jag knyckte några julgransdekorationer från granen som jag lade ut på bordet. Att blanda olika glas och tallrikar ger ett charmigt intryck. Några av dem med guldkant!  På bordet kan ni gärna ha någon vit blombukett, det kan vara rosor, tulpaner eller varför inte en kvarglömd julstjärna.

Pricken över i:et är när de levande ljusen tänds till middagen!

Gott nytt år kära bloggvänner! /Linda