En dag på Formex

I natt fick jag stiga upp kl. 03.50 för att gå till den enda båten som inte var på dock och som kunde ta mig till Stockholm och Formexmässan. Det var lite lagom segt men vad gör man inte för lite inredningsinspiration!

För er som inte vet så är Formex nordens största mötesplats för inredningsdesign. Man går runt på mässan och tittar in i de olika stånden, beställer saker om man vill, dricker kaffe och får en inblick i det kommande årets trender.

Jag tänkte dela med mig av några saker jag fastnade för i år.

Lintyg har jag skrivit om tidigare. Det finns överallt, nu även i lampan!

img_6793

Shepherd gör inte bara tofflor av skinn utan även mattor, stolsdynor m.m. Så mjukt och gosigt och ger en naturlig gammeldagskänsla som jag gillar.

img_6801

I Himlas sängar är det alltid härligt. Nu har de även ekologiska sängkläder! Den smutsrosa nyansen i sängkläderna kommer ni att se mer av i år.

img_6835-1

Efter det gick jag på fika till Ernst. Han är ju på plats varje år med sina fina möbler och inredningsdetaljer. Kvinnfolket står alltid i kö och svärmar vid hans stånd haha.

img_6819

I det enkla bor det vackra som han säger och det stämmer så bra!

img_6806

HK living hade fina möbler, framförallt det här skåpet.

img_6830

Även Nyblom Kollén visade upp sina ekologiska tyger.

img_6844

Bloomingville har mycket intressanta saker, däribland dessa skärbrädor i sten.

img_6857

Kvinnan i ståndet för terrible twins var supertrevlig och berättade att även om de inte är ekologiskt certifierade än så använder de sig av ekologiska närproducerade produkter så långt det går. Här en hylla full av deras produkter som även är stilrena.

img_6865-1

Tills sist vill jag visa dessa lampsladdar av märket Strömshaga som jag tyckte skulle passa så bra ute på torpet!

img_6850

Jag hann med några inköp också men det kanske vi tar en annan gång.. Nu ligger jag i min hytt och dricker kaffe, matt men nöjd med dagen 🙂 /Linda

img_6922