Vår egen lilla ö

Äntligen gick vår dröm om en egen liten ö i uppfyllelse!!!

Vi har varit på jakt ett tag nu men objekten som dykt upp har antingen varit för långt bort, inomskärs eller för dyra. Denna lilla pärla ligger norr om Simskäla i Ålands vackraste skärgård. Vi kommer att åka ut från Saltvik och det tar 15 min med båt.

unnamed

Ön består mest av klippor med några inslag av växtlighet i skrevorna och en stenstand i en liten vik att ta i land. Vi räknade att det finns 4 träd på ön i nuläget men vi kommer att plantera några till redan i år. De måste tåla vind för det kommer blåsa därute. Och det var just det vi ville ha. En vindpinad liten ö med obruten horisont!

Här ska vi bygga en enkel liten stuga, bod och bastu. Det kommer inte att finnas el och vatten förutom möjligtvis en solpanel och regnvatten. Värmen kommer från kaminen eller så får man gå i bastun. Inspirationsbild från klobben som ligger en bit bort.

Foto: silverskar.ax
Foto: silverskar.ax

Vår önskan är att få upp boden som ska bli snickerboa med förråd och utedass i år så vi har tak över huvudet och en toa! Vissa vill ha lyx och flärd på stugan men vi vill komma så nära naturen som möjligt och leva det enkla livet. Jag har så mycket idéer redan vad gäller insidan..

Nu återstår det bara att köpa en båt! /Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s