Nya lya

Nu när den gamla lägenheten är såld tänkte jag presentera den nya för er. Här har vi bott sedan innan jul och vi trivs med både lägenheten och kvarteret. Och grannarna!

Vi tar en rundtur 🙂

Först kommer ni in i hallen. Tapeten vi valt är från Morris&co och den är helt fantastisk! Taklampan är handblåst från Gysinge. Lampan i fönstret är i obehandlad björk med lintyg(tack Johan för den fina julklappen) Alla dörrfoder och lister är målade med linoljefärg. Det stod jag och min mamma för!

IMG_1725 2

Från hallen kan man välja att gå vidare in i lägenheten eller vika av till sovrummet. Vi går dit!

P1000861

Här har vi valt en säng från Ikea i naturmaterial. On top lade vi en ekologisk bäddmadrass. Nattduksborden är i obehandlad björk. Tapeterna har ljusgröna ränder som på håll blir att se enfärgade ut.

P1000844

Från sovrummet går vi vidare in i vardagsrummet genom de fina pardörrarna som var en av anledningarna att vi föll för lägenheten. De är i original och vi valde att inte måla om dem för att behålla lite patina. Här ser ni den både sköna och fina soffan, helt giftfri och i naturmaterial från Norrgavel. (tack igen Johan för att du åkte till Sverige och hämtade alla möbler jag så gärna ville ha) Till det en matta från Ikea som består av gamla persiska mattor. En kristallkrona som vi tog med oss sedan tidigare passar fint här. Flera möbler har vi faktiskt tagit med oss eller köpt begagnat. I alla rum är det papperstapeter som ligger utanpå spännpappen. Här en randig för salongkänslan.

P1000892P1000897

Den lilla spisen från torpet fick komma med.

P1000915

Och så köket, svanenmärkt från Marbodal i shakerstil. Det är nytt med inbyggd diskmaskin, kyl och frys men passar stilmässigt bra in i 30-tals lägenheten. Knopparna tog vi från Gysinge för att göra det lite mer charmigt! Hylla och knopplist från Norrgavel för att bryta av med lite ljust trä.

P1000927

Den gamla köksdörren med handblåst glas målad med linolja. Skönt att kunna stänga till och skramla ifred i köket ibland.

P1000935

Här ser ni köksingången. Vi bor nämligen i den gamla tjänstebostaden. Här kommer vi ut till innergården eller ner till tvättstugan och den nybyggda bastun i källaren!

P1000945

Selmas eget rum där vi busar! Det mesta är i trä och andra giftfria material. Golven i hela lägenheten är i original behandlade med Osmo hårdvaxolja bestående av naturliga oljor. Taket är målat med ekologisk färg

P1000918

Badrummet har en panel målad i linoljefärg och ett golv i octagon kakel. Duschdraperiet har jag sytt själv av ett vaxat linnetyg.

P1000907P1000910

Så ser det ut!

/Linda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s