Drömmen om ett hus på landet

Vi bor nu i en av de finaste 30 tals lägenheten i Mariehamn!  Traditionell och miljövänlig renovering har lett till ett skönt inomhusklimat. Lägenheten andas gammalt hus men är samtidigt nyinredd med de moderniteter vi använder oss av idag. Allt har vi nära till hands. Selma och jag går till torget och gungar eller till Lilla holmen för att mata Pocahontas nästan varje dag. Sedan när hon sover brukar jag unna mig en lunch på stan. Vi trivs alltså jättebra där vi är just nu!

IMG_1725 2

Ändå har det uppstått en liten saknad hos mig av den där gården på landet. Jag sålde ju som många av er vet torpet i Geta innan Selmisen kom. Det var ett fint ställe! Jag älskade bland annat den gamla köksspisen, kakelugnen och de breda golvplankorna. Orsaken till att vi sålde var delvis att det ligger åt fel håll med tanke på vår stuga.

459653_400956856620804_82838750_o

Någon tycker kanske jag är tokig och det är jag väl kanske också! Men nu söker jag i varje fall ett äldre hus på landet. Sedan får vi se vad som finns, hur stort det är och hur upplägget blir.

Mäklarsidorna här på ön har inte alltför många intressanta objekt så jag bestämde mig för att lägga ut en privat annons på sidan Bostäder på Åland. Jomala, Finström,Saltvik och Sund är av intresse. Huset får gärna vara i så pass bra skick att det inte regnar in men jag har inget problem med att göra renoveringar i huset. Då får man de material och utseende man själv önskar.

images
Ett sånt skulle det kunna vara! (lånad bild)

Jag kan bli riktigt upprörd när man kör runt här på ön och ser alla fina äldre hus och gårdar som förfaller. Varför inte sälja det till någon som rustar upp det och låter kulturarvet leva vidare? Här har ni en som längtar efter ett hus att ta hand om!

/ Linda

 

 

2 reaktioner till “Drömmen om ett hus på landet

  1. Hej Linda,
    Hittade nyligen din hemsida. Tycker den är väldigt inspirerande.
    Jag har fått möjlighet att sätta upp en stuga i geta då min pappa är 1/2 ålänning. Hur anser du området vara? Med tanke på att ni sålde er stuga som låg där.
    Tusen tack för svar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s